Workshop bruidsfotografie

WORKSHOP BRUIDSFOTOGRAFIE

Worstel je met de volgende vragen?

 • Ben ik klaar om te starten met het fotograferen van bruiloften?
 • Welke afspraken maak ik met een bruidspaar voor het fotograferen van hun bruiloft?
 • Hoe stel ik mijn reportageflitser in bij lastige licht omstandigheden?
 • Ik ga een bruiloft fotograferen, hoe kan ik mezelf het beste hierop voorbereiden?
 • Hoe maak ik ongedwongen en spontane foto’s van het bruispaar?
 • Welke materialen heb ik allemaal nodig bij het fotograferen van een bruiloft?
 • Wat moet ik doen om aan nieuwe opdrachten te komen?
 • Welke valkuilen kan ik tegen komen bij het fotograferen van een bruiloft?

Herkenbaar? Dan is deze workshop bruidsfotografie precies wat je nodig hebt. Op al deze vragen (en nog nog véél meer) wordt uitgebreid antwoord gegeven. Lees snel verder wat deze masterclass bruidsfotografie jouw te bieden heeft.

Succesvol bruiloften fotograferen

Nadat ik was gevraagd om mijn eerste bruiloft te fotograferen worstelde ik met een flink aantal vragen. Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de bruiloft? Welke prijs moet ik vragen? Wat staat me allemaal te wachten? Alles heb ik in de loop van de jaren zelf moeten ontdekken. Dit ging niet altijd even voorspoedig. Zo ben ik tegen dingen aangelopen die, als ik ze van te voren had geweten, zeker anders had aangepakt. Dit had me een hoop tijd en energie kunnen schelen.

Fotograaf Arjan van der Plaat

Met al deze ervaringen heb ik een succesvolle strategie ontwikkeld waardoor ik nu meer klanten heb dan ik ooit had kunnen dromen. In deze masterclass bruidsfotografie ga ik dit met je delen en alles vertellen wat je moet weten over het succesvol fotograferen van bruiloften.

Inschrijven voor deze workshop!

Inhoud van de workshop bruidsfotografie

Op een bruiloft kom je veel wisselende licht omstandigheden tegen. Van buiten in de stralende zon tot binnen in een donker stadhuis. Ieder moment vraagt een andere aanpak en andere instellingen van je camera. In de cursus bruidsfotografie bespreken we alle situaties die je tijdens het maken van een trouwreportage tegen kunt komen. Zo weet je straks op elk moment het juiste licht te vinden en je camera correct in te stellen.

Naast fotograferen komt er nog veel meer kijken bij het maken van een trouwreportage. De voorbereidingen van de fotograaf staan in deze cursus bruidsfotografie ook centraal. We bespreken onder andere welke uitrusting het meest geschikt is en hoe je vol vertrouwen aan het maken van je trouwreportage kunt beginnen op de dag zelf. Daarnaast komt ook het zakelijke gedeelte ter spraken. Welke afspraken moet je vastleggen? Hoe haal je nieuwe klanten binnen? Hoe ontwikkel je een eigen stijl? Al deze aspecten komen onder andere aan bod.

Na het theorie gedeelte is er een lunch waarna we doorgaan met het praktijk gedeelte.

Op een bruiloft ontkom je er vaak niet aan om de reportage flitser te gebruiken. In het praktijk gedeelte gaan we uitgebreid in op het gebruik van een reportage flitser. Met verschillende oefeningen ga je zelf aan de slag en leer je alle standen van de flitser gebruiken. O.a. de ttl-stand, bouncen, belichtingscompensatie, manueel flitsen en het gebruik van de invulflits. Na dit gedeelte ken je al de “in en outs” van je flitser en kun je alle lastige licht omstandigheden trotseren.

Deze workshop bruidsfotografie is voor iedereen. Van beginnende fotograferen die voor het eerst een bruiloft gaan fotograferen tot professionals die graag hun vaardigheden op het gebied van bruidsfotografie willen verbeteren.

Programma:

 • Kennismaking
 • Je eigen stijl als fotograaf ontwikkelen
 • Welke afspraken maak je met een bruidspaar
 • Hoe bereid je als fotograaf goed voor op een bruiloft
 • Welke materialen heb je nodig bij het fotograferen van een bruiloft
 • Alle belangrijke en niet te missen momenten van een bruiloft
 • Aandachtspunten bij het maken van groepsfoto’s
 • Lunch
 • Beantwoorden van alle vragen waar nog geen antwoord op is gegeven
 • Alles wat je reportage flitser nog meer kan dan automatisch flitsen
 • Zelf aan de slag met praktijk oefeningen voor de reportage flitser: direct en indirect flitsen, het gebruik van invulflits, flitsen bij tegenlicht, flitsen in donkere lichtsituaties, belichtingscompensatie en manueel flitsen
 • Witbalans bij het gebruik van de reportage flitser

Ik wil me inschrijven voor deze workshop!

Mariska van der Waal, Spijkenisse: “Ik heb de workshop trouwfotografie gevolgd bij Arjan omdat ik binnenkort mijn eerste bruiloft ga fotograferen. De workshop was erg uitgebreid en leerzaam. Van kennismaking met de klant tot aan het feest op de bruiloft. Alles werd stap voor stap besproken. Ook zijn we zelf aan de slag gegaan met flitsen met een reportageflitser. Arjan gaf aan dat ik alles mocht vragen, erg prettig. Hij nam daar ook uitgebreid de tijd voor. Al met al een uitgebreide workshop met ook nog een lekkere lunch. Ik ga zeker met het geleerde aan de slag. Ik weet nu in ieder geval dat ik goed voorbereid ben voor “de grote dag” Bedankt Arjan!”

Lees meer reacties van andere deelnemers aan deze workshop bruidsfotografie.

workshop bruidsfotografie

Workshop bruidsfotografie

Prijs: 175,- euro (inclusief lunch) excl. btw
Workshop data: 18 april 2018, nog 3 plaatsen beschikbaar
Locatie: Noordhoek
Duur: 9:30 uur tot 15:00 uur

De workshop bruidsfotografie wordt gegeven op: 18-04-2018, nog 3 plaatsen beschikbaar.

De voordelen van deze workshop:
1. Praktische tips die je zelf direct kunt toepassen bij je volgende bruiloft.
2. Een workshop afgestemd op de kennis en vaardigheden die je zelf al hebt.
3. In één workshop alles wat je nodig hebt om succesvol bruiloften te fotograferen.
4. Veel persoonlijke aandacht, omdat er maar beperkt plaatsen beschikbaar zijn.
5. Deze workshop wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,8! Lees de ervaringen van voorgaande cursisten

Inschrijven voor deze workshop!

Kleinschalig en veel persoonlijke aandacht

Geen grootschalige groepscursus waarbij het niveau oppervlakkig is, maar juist een persoonlijke cursus waarbij het niveau aansluit op de vaardigheden en kennis die je zelf al hebt. Je geeft voor de cursus al je vragen door, deze worden dan aan de workshop toegevoegd en uitgebreid beantwoord. Ook tijdens de workshop is er continue gelegenheid om je vragen te stellen. De cursus wordt gegeven aan een kleine groep van ongeveer 8 cursisten. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en vragen. Er zijn maar beperkt plaatsen beschikbaar. Reserveer op tijd, je zal niet de eerste zijn die ik teleur moet stellen omdat de cursus vol zit.

Bekijk hoe een workshop er aan toe gaat

Neem een kijkje achter de schermen bij een 1-daagse workshop trouwfotografie, lees de ervaringen van de cursisten en bekijk hoe het er aan toe gaat bij een workshop.

Meenemen:

Digitale camera en reportage flitser
Pen & papier
Handleiding van je camera en flitser
Planning van de te fotograferen bruiloft (eventueel).

Trouwfotograaf Arjan van der Plaat

Fotograferen is ontzettend leuk! Ik fotografeer al vanaf jonge leeftijd en doe dit nog iedere dag met veel plezier. Een jaar na mijn afstuderen als docent ben ik gestart als professioneel fotograaf. Ik heb me gespecialiseerd in spontane en ongedwongen portretfotografie en maak voornamelijk trouwreportages en fotoshoots. In de workshops en cursussen fotografie combineer ik mijn docentvaardigheden en mijn ervaringen en kennis als fotograaf. Ik wil iedereen laten ervaren hoe leuk fotograferen is, want iedereen kan leren fotograferen!

Bekijk mijn bruidsfotografie portfolio!

Inschrijven voor deze workshop!

workshop bruidsfotografie
Melissa Westdijk, Maassluis: “Ik heb een workshop trouwfotografie gevolgd omdat ik ben gevraagd om de foto’s te maken van de bruiloft van een vriend en vriendin van mij. Inmiddels is de bruiloft geweest en ik heb genoten van het feit dat ik deze dag mocht fotograferen. Heel leuk om de kennis toe te mogen passen die ik tijdens de workshop geleerd heb! Wat ben ik blij dat ik overweg kon met een reportage flitser, ik merkte dat ik echt niet zonder kan. Voor mijn eerste keer als bruidsfotografe heb ik niet te klagen gehad. Heel erg bedankt voor alles wat ik heb geleerd tijdens de workshop.”
workshop bruidsfotografie

Workshop bruidsfotografie gegeven door trouwfotograaf Arjan van der Plaat

Back to Top