Workshop fotobewerking in Lightroom

WORKSHOP FOTOBEWERKING IN LIGHTROOM

In het analoge tijdperk dat nog niet ver achter ons ligt werden foto’s bewerkt in de ‘donkere kamer’. Tegenwoordig in het digitale tijdperk, worden foto’s bewerkt met digitale programma’s. Ver uit het meest populaire programma voor het digitaal ontwikkelen van foto’s is Lightroom. Uit onderzoek blijkt dat ruim 95% van de trouwfotografen hier gebruik van maakt!

Snelle en doeltreffende workflow voor fotobewerking

Toen ik het programma Lightroom voor het eerst ging gebruiken zag het er vrij ingewikkeld en onoverzichtelijk uit. In de afgelopen vijf jaar heb ik het programma door en door leren kennen, voornamelijk door veel uit te proberen. Daarbij heb ik veel tijd verloren. Er zaten ook genoeg momenten bij waarbij het hele proces mislukte en ik weer opnieuw moest beginnen. Inmiddels heb ik een snelle en doeltreffende ‘workflow’ ontwikkeld waarmee ik het maximale uit het programma kan halen en wat me veel tijd bespaart.

Fotograaf Arjan van der Plaat

Inschrijven voor deze workshop!

Het is niet gek dat elke trouwfotograaf werkt met Lightroom. Het is een zeer uitgebreid programma die alles biedt wat een fotograaf nodig heeft. In deze privé workshop leer ik je hoe je op een doeltreffende manier je foto’s kunt inladen, selecties kunt maken van je mooiste foto’s, alle vormen van nabewerking, presets instellen voor een snellere bewerking en het exporteren van .raw naar .jpg bestanden. Dit zal je uiteindelijk veel tijd gaan besparen in het nabwerkingsproces.

Tijdens de workshop maken we gebruik van een zelf gemaakte fotoshoot of trouwreportage. Als je deze niet hebt is er een voorbeeldreportage beschikbaar om mee te werken. Deze workshop fotobewerking in Lightroom is voor iedereen. Van beginnende fotograferen die voor het eerst een bruiloft gaan fotograferen tot professionals die graag hun vaardigheden op het gebied van fotobewerking willen verbeteren.

Deze workshop geeft antwoorden op de vragen:

  • Op welke manier haal ik meer uit de foto’s die ik maak?
  • Hoe maak ik presets aan om mijn nabewerkingsproces te versnellen?
  • Wat is de makkelijkste manier om een selectie te maken van mijn mooiste foto’s?
  • Hoe voorzie ik een grote selectie foto’s van mijn logo?
  • Hoe bespaar ik tijd bij de nabewerking van mijn foto’s?
  • Hoe zet ik .raw bestanden om in .jpg bestanden?
  • Welke opties moet ik niet vergeten bij het nabewerkingsproces?
  • Hoe ontwikkel ik een eigen ‘workflow’?

Ik wil me inschrijven voor deze workshop!

Reactie eerdere deelneemster:

Kim van Kampen, Heemstede: “Ik heb de workshop gevolgd om mezelf verder te ontwikkelen als beginnend fotograaf. Het programma Lightroom was geheel nieuw voor mij. Na de workshop ben ik, dezelfde avond nog, direct aan de slag gegaan en met positief resultaat! Super leuk… De workshop bevatte alles wat ik nodig heb voor het bewerken van mijn foto’s. Oefening baart kunst, maar de eerste stap in de wereld van fotobewerking is gezet. Nogmaals dank voor je uitleg en leerzame middag!”

workshop fotobewerking in Lightroom

Workshop fotobewerking in Lightroom

Prijs: 180,- euro excl. btw
Workshop data: in overleg
Locatie: Dordrecht
Duur: 3 uur

Wat je na deze workshop in ieder geval niet meer overkomt:
1. Tijd verliezen met het uitpluizen van de werking van Lightroom.
2. Belangrijke en nuttige opties over het hoofd zien bij het nabewerkingsproces.
3. Je foto’s die opgaan in de massa van andere trouwfotografen.
4. Frustraties vanwege mislukte pogingen om foto’s te ontwikkelen.

Inschrijven voor deze workshop!

workshop fotobewerking in lightroom

Trouwfotograaf Arjan van der Plaat

Fotograferen is ontzettend leuk! Ik fotografeer al vanaf jonge leeftijd en doe dit nog iedere dag met veel plezier. Een jaar na mijn afstuderen als docent ben ik gestart als professioneel fotograaf. Ik heb me gespecialiseerd in spontane en ongedwongen portretfotografie en maak voornamelijk trouwreportages en fotoshoots. In de workshops en cursussen fotografie combineer ik mijn docentvaardigheden en mijn ervaringen en kennis als fotograaf. Ik wil iedereen laten ervaren hoe leuk fotograferen is, want iedereen kan leren fotograferen!

Bekijk mijn portfolio bruidsfotografie!

Inschrijven voor deze workshop!

workshop bruidsfotografie
Back to Top