Cursus bruidsfotografie

2-DAAGSE CURSUS BRUIDSFOTOGRAFIE

Worstel je met de volgende vragen?

 • Hoe kan ik me het beste voorbereiden op het fotograferen van een bruiloft?
 • Wat is het geheim achter het maken van professionele foto’s
 • Hoe stel ik mijn camera in bij de steeds wisselende lichtsituaties tijdens een bruiloft?
 • Op welke momenten gebruik ik mijn reportage flitser?
 • Hoe maak ik van een bruidspaar spontane en ongedwongen foto’s?
 • Welke momenten mag ik echt niet missen tijdens het fotograferen van een bruiloft?
 • Waarom is het ontwikkelen van een eigen stijl zo belangrijk?
 • Hoe voorkom ik dat ik een belangrijk moment mis?
 • Welke apparatuur heb je nodig bij het fotograferen van een bruiloft?
 • Waar kan ik oefenen met het fotograferen van een bruidspaar?

Herkenbaar? Dan is deze 2-daagse cursus bruidsfotografie precies wat je nodig hebt! Op al deze vragen (en nog véél meer) wordt uitgebreid een antwoord gegeven. Lees snel verder wat deze cursus trouwfotografie jouw te bieden heeft.

Het geheim achter professionele top foto’s

Toen ik begon als trouwfotograaf was het resultaat erg wisselend. Met de ene foto was ik tevreden en bij de andere foto viel het resultaat tegen. Tot ik leerde dat de manier waarop ik het beschikbare licht gebruikte de grootste invloed had op het eindresultaat. Licht bleek de bepalende factor te zijn voor het maken van professionele top foto’s tijdens een bruiloft. In deze workshop ga ik je precies vertellen hoe je het licht kunt inzetten voor het maken van de mooiste trouwfoto’s.

Arjan van der Plaat workshop2

Inschrijven voor deze workshop!

Inhoud van de 2-daagse cursus bruidsfotografie

De workshop bestaat uit twee achteréénvolgende dagen. Elke dag bestaat uit een ochtendsessie met theorie, en een middagsessie met praktijk. Tussen de middag wordt een lunch aangeboden.

Dag 1: Het fotograferen van een bruiloft is een behoorlijke opgave. Tijdens de ochtendsessie bespreken we alle situaties die je tegen kunt komen tijdens het fotograferen van een bruiloft. Uiteraard leg ik stap voor stap uit welke momenten je niet mag missen en hoe je jezelf daarop voorbereidt. Naast fotograferen komt er nog véél meer kijken bij het maken van een trouwreportage. De voorbereidingen van de fotograaf komen uitgebreid aanbod. We bespreken welke uitrusting het meest geschikt is en hoe je vol vertrouwen kunt uitkijken naar het maken van je eerst volgende trouwreportage. Daarnaast komt ook het zakelijke gedeelte ter spraken. Welke afspraken moet je vastleggen? Hoe haal je nieuwe klanten binnen? Hoe ontwikkel je een eigen stijl?

In het praktijkgedeelte gaan we uitgebreid oefenen met de reportage flitser. Met verschillende oefeningen leer je de reportage volledig kennen. Na afloop ken je alle standen en mogelijkheden van de reportage flitser. O.a. het gebruik van: de ttl-stand, bounc-en, belichtingscompensatie, manueel flitsen en het gebruik van de invulflits worden geoefend. Na dit gedeelte ken je al de “in en outs” van je flitser en kun je alle lastige licht omstandigheden trotseren.

Dag 2: Er zijn drie basis ingrediënten die elke geslaagde trouwfoto bezit. Wat deze drie ingrediënten zijn wordt uitgelegd met heldere praktische voorbeelden. Maak niet langer ‘zomaar’ een foto, maar leer deze drie ingrediënten toepassen en maak alleen nog maar professionele trouwfoto’s. Daarnaast wordt specifiek ingegaan op het maken van foto’s in elke lichtsituatie die je kunt tegenkomen op een bruiloft. Door middel van drie simpele vragen leer je hoe je elke lichtsituatie kunt herkennen. Elke licht situatie vraagt een andere aanpak. Deze worden stuk voor stuk besproken en uitgelegd aan de hand van praktische voorbeelden. Na afloop weet je hoe je elke licht situatie in je voordeel kunt gebruiken.

In het praktijk gedeelte gaan we naar een locatie waar je een echt bruidspaar gaat fotograferen. Je gaat oefenen met een aantal belangrijke punten zoals: Hoe krijg je een ongedwongen sfeer? Hoe geef je aanwijzingen aan het bruidspaar? Hoe kan je het licht in je voordeel gebruiken? Tijdens het praktijk gedeelte kan je foto’s maken van een echt bruidspaar voor je eigen portfolio. Tijdens het praktijkgedeelte ben ik aanwezig om opdrachten en tips te geven. Uiteraard beantwoord ik al je vragen die je dan nog hebt.

Programma:

Dag 1

 • Kennismaking
 • Je eigen stijl als fotograaf ontwikkelen
 • Welke afspraken maak je met een bruidspaar
 • Welke prijs hanteer je bij het fotograferen van een bruiloft
 • Welke materialen heb je nodig bij het fotograferen van een bruiloft
 • Alle belangrijke en niet te missen momenten van een bruiloft
 • Lunch
 • Beantwoorden van alle vragen waarop nog gen antwoord is gegeven
 • Alles wat je reportage flitser nog meer kan dan automatisch flitsen
 • Leer wat je flitser allemaal kan aan de hand van praktijk oefeningen: direct en indirect flitsen, het gebruik van invulflits, flitsen bij tegenlicht, flitsen in donkere lichtsituaties, belichtingscompensatie en manueel flitsen.
 • Witbalans bij het gebruik van de reportage flitser

Dag 2

 • Wat is het geheim achter het maken van professionele topfoto’s
 • Door middel van drie simpele vragen het aanwezige licht analyseren
 • Een bruidspaar spontaan en ongedwongen fotograferen
 • De juiste camera instellingen voor het fotograferen van een bruiloft
 • Hoe kan je elke lichtsituatie inzetten voor het maken van mooie foto’s
 • Hoe je een eigen handelsmerk kunt ontwikkelen
 • Welke drie elementen een goede foto altijd bezit
 • Lunch
 • De theorie van de ochtend toepassen tijdens het praktijk gedeelte met een echt bruidspaar: licht analyseren en inzetten voor het maken van mooie foto’s, het aansturen van het bruidspaar, professionele topfoto’s maken voor gebruik in je eigen portfolio

Ik wil me inschrijven voor deze workshop!

Bekijk wat je te wachten staat

Neem een kijkje achter de schermen bij de vorige 2-daagse cursus bruidsfotografie, gegeven op 2 en 3 April. Naast de vele foto’s kan je ook de reacties van alle cursisten na afloop van de workshop lezen. Krijg een beter beeld van wat je te wachten staat als je zelf ook deelneemt aan deze 2-daagse cursus bruidsfotografie.

Bekijk wat je te wachten staat!

cursus bruidsfotografie
Mariëlle Dolman, Klarenbeek: “Om te beginnen vond ik het een ontzettend leuke en leerzame cursus. Ook al volg ik de vakopleiding aan de fotovakschool, ik vond het zeker de moeite waard om hiernaast jouw workshop te volgen. Het is leuk om te leren en me te laten inspireren door voorbeelden uit de praktijk. Daar heb ik dan zeker ook wat aan bij het fotograferen van mijn eerste bruiloft. Dankzij de workshop weet ik niet alleen hoe ik me als trouwfotograaf tijdens een bruiloft het beste kan opstellen, maar houd ik ook rekening met alles wat er aan deze dag vooraf gaat. Natuurlijk geldt voor veel dingen dat een goede voorbereiding het halve werk is, maar nu weet ik ook precies hoe ik die voorbereiding het beste kan aanpakken. Al mijn vragen werden beantwoord gedurende de workshop, plus dat ik nog veel meer handige tips en info kreeg over aspecten waar ik nog niet bij stil had gestaan. Een inhoudelijk goede workshop dus! Vol leuke voorbeelden, praktische tips en persoonlijke aandacht.”

2-daagse cursus bruidsfotografie

2-daagse cursus bruidsfotografie

Prijs: 275,- euro (inclusief 2x lunch) excl. btw
Workshop data: Deze workshop wordt 3x aangeboden in 2017, workshop 1: 8 & 9 April vol geboekt, workshop 2: 24 & 25 Juni vol geboekt en workshop 3: 2 & 3 September, nog enkele plaatsen vrij.
Locatie: Dordrecht
Duur: dag 1 & 2 9:30 uur tot 15:30 uur
1 dag deelname: Je kunt aan één van de twee dagen deelnemen, dit kost 195,- euro (inclusief 1x lunch) excl. btw

De 2-daagse cursus bruidsfotografie wordt gegeven op: 8 & 9 April 2017 vol geboekt, 24 & 25 Juni 2017 vol geboekt en 2 & 3 September 2017, bijna volgeboekt. Deze workshop is daarnaast ook op aanvraag te boeken voor gezelschappen vanaf 10 personen. Informeer over de mogelijkheden.

De voordelen van deze cursus bruidsfotografie:
1. In één workshop alles wat je nodig hebt om succesvol bruiloften te fotograferen
2. Maak foto’s voor je eigen portfolio tijdens de fotoshoot met echt bruidspaar
3. Na deze workshop ken je alle geheimen van een reportage flitser
4. Maak kennis met en deel je ervaringen met andere trouwfotografen
5. Bereid jezelf vol vertrouwen voor op het fotograferen van je volgende bruiloft!
6. Pas de theorie van de ochtendsessie direct toe in het praktijk gedeelte van de middagsessie
7. Deze workshop wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,5! Lees de ervaringen van voorgaande cursisten

Inschrijven voor deze workshop!

Meenemen:

1. Digitale camera en reportage flitser
2. Pen & notitieboekje
3. Handleiding van je camera en flitser

Trouwfotograaf Arjan van der Plaat

Fotograferen is ontzettend leuk! Ik fotografeer al vanaf jonge leeftijd en doe dit nog iedere dag met veel plezier. Een jaar na mijn afstuderen als docent ben ik gestart als professioneel fotograaf. Ik heb me gespecialiseerd in spontane en ongedwongen portretfotografie en maak voornamelijk trouwreportages en fotoshoots. In de workshops en cursussen fotografie combineer ik mijn docentvaardigheden en mijn ervaringen en kennis als fotograaf. Ik wil iedereen laten ervaren hoe leuk fotograferen is, want iedereen kan leren fotograferen!

Bekijk mijn bruidsfotografie portfolio!

Inschrijven voor deze workshop!

workshop bruidsfotografie
Back to Top